به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، حجت الاسلام جعفری در همایش پیوند آسمانی ویژه زوج های جوان طلبه، در اهواز، خانواده را از مهمترین و پایدارترین نهادهای زندگی اجتماعی خواند و گفت: در تعالیم اسلامی و فرهنگ ایرانی بر تشکیل و استحکام خانواده تاکید فراوانی شده است.
وی با تأکید بر لزوم شناسایی آسیب ها، افزود: طلاب باید افزون بر آسیب شناسی، برای آسیب زدایی از زندگی خود نیز تلاش کنند که در این زمینه سبک زندگی علوی و اسلامی بهترین الگو محسوب می شود.
کارشناس روانشناسی بالینی تصریح کرد: رسیدن به آرامش از جمله اهدافی است که قرآن برای ازدواج برشمرده است، از این رو برای تداوم زندگی و دستیابی به آرامش، باید راهکارهای افزایش ارتباط محبت آمیز و دو سویه را مورد توجه قرار داد.
وی، به تبیین راه های ارتباطی در خانواده پرداخت و اظهار داشت: برقراری ارتباط با افراد دارای نکات فراوانی است که در نوع درک و تعامل افراد تاثیر دارد.
حجت الاسلام جعفری ادامه داد: نوع صحبت کردن، بلندی یا کوتاهی صدا، نوع کلماتی که استفاده می شود به خوبی بیانگر احساس، حالت روانی و درونی افراد می باشد و بخصوص این مورد را خانم ها نسبت به همسرانشان نباید فراموش کنند.
وی، ارتباط صحیح کلامی را عامل مهمی در موفقیت زندگی مشترک دانست و عنوان کرد: بسیاری خانم ها از این که همسرانشان با آنها درددل نمی کنند، شکایت دارند، این مشکل کم کم خود را در روابط عاطفی بین همسران نشان می دهد و به مرور دیگر هیچ یک از طرفین تلاشی برای اصلاح آن انجام نمی دهند.
کارشناس مسائل خانواده، همدردی و گوش سپردن به سخنان همسر را بخشی از ارتباط کلامی که نقش مهمی در تعمال مثبت ایفا می کند دانست و خاطر نشان کرد: با همسرتان همدردی کنید اجازه دهید او به صحبت هایش ادامه دهد و فراموش نکنید همسرتان به کمک، همدلی و همدردی شما نیازمند است نه ملامت و افکاری که دردهای او را مضاعف کنند.
حجت الاسلام جعفری، در پایان به صورت کارگاهی و با مشارکت طلاب و روحانیون شرکت کننده در این دوره آموزشی، انواع مهارت ارتباطی در خانواده را بررسی کرد.
انتهای پیام